xecute

Direktlänk till inlägg 28 juli 2010

Ersätt feminism med humanism!

Av Xecute - 28 juli 2010 18:28

Hellre humanism. Det finns ett utbrett men nedtystat mansförtryck i Sverige. Män befinner sig i underläge gentemot kvinnor på många områden. Den statligt finansierade feminismen ­låtsas kämpa för jämställdhet men vill bara skaffa förmåner för den egna gruppen, hävdar ­författaren Pär Ström och tycker att feminism ska ersättas med humanism:


"Det stod i tidningarna häromveckan: Ove misshandlades av sin flickvän. Han blev dock inte trodd, trots bilder och rättsläkarintyg, och förundersökningen om misshandel lades ned.


Ove är säker på att orsaken till att samhället svek honom är hans kön. Det är ett exempel på det utbredda men nedtystade mansförtrycket i Sverige.


De underlägen som kvinnor har gentemot män är mycket väl­dokumenterade genom feminismens omfattande (till stor del skattefinansierade) lobbyverksamhet. Mäns underlägen tigs däremot oftast ihjäl.

Enligt den feministiska retoriken, som märkligt nog accepterats som sanning av större delen av medierna och det politiska Sverige, är män en skock lata och egoistiska härskare som super, slår sina fruar och konspirerar i bastun om hur kvinnor bäst kuvas.


Runt omkring kvinnan lyser däremot helgonauran som en sol.


Denna vrångbild förstärks av forskningsrapporter som påfallande ofta är vinklade, utförda av hängivna feminister som redan från början bestämt sig för vad de vill få fram. Och medierna papegojar glatt vidare den feministiska propagandan.


Verkligheten är att män befinner sig i underläge gentemot kvinnor på många områden. Kvinnor lever fem år längre, vilket inte uppfattas som något problem för jämställdheten (men om motsatsen gällt hade det säkerligen utmålats som en gigantisk orättvisa som snarast måste korrigeras genom ”kvinnosatsningar” i sjukhusvård och medicinsk forskning).


Kvinnor kontrolleras förebyggande mot bröstcancer (mammografi) medan män inte kontrolleras förebyggande mot ­prostatacancer, trots att den manliga cancerformen skördar 62 procent fler dödsoffer än den kvinnliga.


Nyligen skrev Filippa Reinfeldt, som utrett moderaternas vårdpolitik, på DN Debatt att vården måste öka sitt fokus på – kvinnor.


Vid vårdnadstvister har mammor ett kraftigt överläge (95 procent av all enskild vårdnad tilldelas kvinnor). Lagen diskriminerar pappor. Kvinnor kan vinna vårdnadstvister genom att slunga ut falska beskyllningar mot pappan om övergrepp.


Allt fler män berättar om hur de vid tjänstetillsättningar har blivit förbigångna av mindre kvalificerade kvinnor, eftersom arbets­givaren vill snygga till genus­statistiken.


De flesta våldsbrott drabbar män, men hela samhällsdebatten kretsar kring våld mot kvinnor. Manliga brottslingar får hårdare straff än kvinnliga för samma brott.


Även om värnplikten kanske kommer att avskaffas (i fredstid) kommer vi under många ­decennier framöver att ha en ­situation där de flesta svenska män har tvingats ge ett år gratis till militären medan kvinnorna sluppit.


Ett otrevligt inslag i det könskrig som feministerna har startat är det ständiga nedgörandet av män. Exempelvis kallas medelålders män dagligen för ”gubbiga”, medan det vore otänkbart att kalla medelålders kvinnor för ”kärringaktiga”.


Det som anses vara typiskt manligt hånas slentrianmässigt, medan det skulle anses vara höjden av sexism att håna det typiskt kvinnliga.

Så här uttalar sig nobelpristagaren i litteratur, Doris Lessing, om fenomenet:

”Jag blir alltmer chockad över den tanklösa nedvärdering av män som i så hög utsträckning blivit en del av vår kultur att vi nästan inte uppfattar den längre [...] De dummaste, mest obildade och hemskaste kvinnor kan göra ned de hjärtligaste, vänligaste och mest intelligenta män utan att någon invänder. Männen verkar vara så nedtryckta att de inte försvarar sig.”

Visst befinner sig kvinnor i under­läge på en del områden, där har feministerna rätt. Men de förtiger den andra halvan av verkligheten.

Feminismen låtsas kämpa för jämställdhet men vill i verkligheten bara skaffa förmåner för den egna gruppen.

Feministiskt initiativ avslöjade sig i sitt valmanifest från förra året: ”Samhällsbyggandet måste ske utifrån kvinnors villkor”, står det.

Sann jämställdhet kan bara uppnås genom könsneutralitet i genusdebatten, där båda könens specifika svårigheter ges samma erkännande!


Vi är alla människor, och det är mycket mer som förenar oss över könsgränsen än som skiljer oss åt.


ERSÄTT FEMINISM MED HUMANISM!"


 
 
Ingen bild

Mats

29 juli 2010 03:57

Så jävla bra skrivet, tyckt, tänkt. Men det är som i bibeln, kunskapens träd på gott och ont, man mår dåligt av kunskap, att se hur det står till.
Jag håller med rubbet i ditt inlägg.

Och en sak till. På apoteket finns sexleksaker för kvinnor, dildos och det vanliga, men inget för män. Det motiveras med att om kvinnan har det roligt, har mannen det också. Jaha, och de utan damer då? Var finns det en lösmurra att köpa på apoteket? Jävla hyckleri.

För att inte tala om Viagra, som först omfattades av statliga bidrag för att få ner kostnaden, men som sedan feministerna lyckades få bort, eftersom manlig sexualitet anses vidrig och förtryckande, så nu är det bara överklassen med potensproblem som får jöka. De med en massa hundra stålar per blåpiller.

Egentligen borde jag också berätta om feminister på en krog här i stan som spöhotar/spöhotade så kallade "snygga brudar" eftersom de går mannens ärenden. Jag har personligen fått försvara två sådana som jag inte kände innan, från att få spö, bara för att de såg ut som de gjorde (snygga, inget vaddmal, och ännu värre, inte lesbiska, ty det tycks i många fall vara normen för äkta feminism).
Jädrars, nu är jag igång... Men jag skriver inget mer för nu. (Svengelsk avslutning).
Men mycket påminner om nazityskland numera om man diskuterar män och kvinnor. Fast jag säger vad jag tycker ändå. Kom igen bara, idioter!!!!
Och hur det än är, så är inte alla idioter, tack och lov, men det gäller att inte låta sig tystas av mongodårarna.

 
privat

privat

29 juli 2010 10:49

Halleluja du är så bra ett fantastiskt inlägg...igen:-)
Tänk om vi som människor kunde ta vara på varandras egenskaper och se personen för vad den är istället för att stirra mellan benen först för har du väl stirrat där så plockar dom flesta fram sina omedvetna tankar och agerar där efter..
Fram för Humanism!

http://www.frittframm.blogg.se

 
Xecute

Xecute

29 juli 2010 23:57

Tack båda två! :-)
Mats, jag är sååå sugen på att publicera din kommentar som ett inlägg. Pretty please with sugar on top? :-))

http://xecute.bloggplatsen.se

 
Ninnej

Ninnej

30 juli 2010 13:58

wohah! Thanks för suveränt inlägg. Var själv involverad i en "feministgrupp" (Eller manshatargrupp) - Där man klädde ut sig till män, hatade män, och gärna, ja, var lesbisk. Eller ja. "För män behöver vi ju inte.." Mjeh. Men word. Well done. Kram

http://ninnej.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Xecute - 20 mars 2022 19:37

Jag kanske inte bloggar ofta, men när jag bloggar bloggar jag, och då bloggar jag rejält (Edvard Blom)      Hänt sedan sist: Är tillbaka i yrket jag utbildade mig i och jobbade med under många år, bland annat på dåvarande Örebro Kuriren. Där star...

Av Xecute - 22 maj 2019 16:00

Vi kommer alla dit förr eller senare. Vi alla kommer bli föräldralösa. Ingen förälder lever för evigt.  Man kan tycka att det inte är en så stor grej; det händer alla och är en naturlig del av livet. Man föds och man dör. Det är inte konstigt att e...

Av Xecute - 12 juni 2018 20:34

Häromveckan ifrågasatte min äldsta son varför jag haft "så många" pojkvänner. Dels är han ung; fyller snart 18 år, dels är han högfungerande autist och därför i vissa lägen lite fyrkantig. Saker är ofta svarta och vita.  Jag försökte förklara livet...

Av Xecute - 17 februari 2018 22:36

Det slår aldrig fel. Så fort man är riktigt skönt bajsnödig, sådär så man faktiskt ser fram emot att sätta sig på toaletten, ja då hinner man inte mer än börja förrän nästa person knackar desperat på dörren.  "Mamma jag måste kissa!" Det spelar...

Av Xecute - 15 augusti 2016 20:48

Nu måste jag bara! Jag står inte uuuuuuuuuuut längre om jag inte får göra det. Kommentera Gilmore Girls, alltså.   Jag vet, det är en gammal serie. Följde den lite sporadiskt för många år sedan, i början på 2000-talet. Tyckte den var bra, men u...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards