xecute

Alla inlägg den 21 juli 2010

Av Xecute - 21 juli 2010 13:00

Susanna55 skrev en kommentar som jag svarade på. Mitt svar blev så långt att det får hamna här också.   


Men först ett tillägg: Jag har förstått av flera kommentarer, att en del läsare tror att jag är inne på en viss annan bloggsida och håller på att bemöta någonting som står där.

Det är fel - det är jag inte och jag bemöter inte någonting med mina inlägg, jag tar helt enkelt upp andra sidor av ett mynt.

Jag är fullt medveten om att denna person fortsatt tittar in här, det lämnas tydliga spår. Själv är jag dock helt ointresserad av att göra samma sak hos henne.


Okej det var det. Här är min kommentar.

Susanna, det är just det att feministerna inte tycker att man får ifrågasätta någonting, utan man ska hålla med om att kvinnor är underordnade män och sedan le och hålla käften, som stör mig. Jag håller ju till exempel med om allt du skriver om män, feminism och jämlikhet. Men det betyder ju inte att jag inte kan diskutera saker som kommer efter själva grundsatsen.. Som en annan smart person skrev, så är ju i så fall alla normala människor feminister, och som en av de citerade artikelförfattarna skrev,så är det därför bättre att använda ordet humanist. Därför att åsikten att alla människor ska vara lika värda är humanistisk. När den blir feministisk betyder den plötsligt att man inte får ta upp vad kvinnor gör mot män, eller peka på idiotin inom delar av feminismen. Alla vill väl att samhället ska förändras, så även jag. SJÄLVKLART. Men när jag inte får tycka att även kvinnor måste förändra beteenden mot män, då är det fel någonstans. När det blir spydigt och personliga påhopp på grund av att man vill gå vidare från grundsatsten om allas lika värde, då klassar i alla fall jag det som extremfeminism, eftersom jag känner andra som kallar sig feminister och som KAN diskutera ämnet utan att sätta igång med personliga påhopp.

Exemplet som togs upp, där feminister trakasserade föreläsaren, tycker jag är väldigt talande för hur vissa reagerade när någon kom med frågetecken omkring feminismen. Jag har lika mycket emot män som uttrycker sig i samma förringande ton mot kvinnor (och jag har hört massor av sådant både irl och på nätet), som de kvinnor som gör det mot män. Det jag ville få fram med att ta upp dessa kommentarer, är att de kommer från personer som säger sig vara FÖR jämlikhet, men samtidigt har denna föraktfulla inställning. Det är ju både löjeväckande och tragiskt. Både manshatare och kvinnohatare är patetiska och tragiska. Men nu finns det ju redan så många som försvarar kvinnor, eller hur? Även fast jag själv redan är emot allt som feministerna grundläggande är emot, så tar jag mest upp den andra sidan nu eftersom DEN däremot inte har särskilt många som törs ta bladet från munnen.


Och jag har läst nobimbosalloweds inlägg... det vore ju jättebra om alla hade hållt sig till saken.. men nu var det så att just en viss person var den som INTE gjorde det, utan började med personliga påhopp. Först på en annan, sedan på mig. Men sedan, efter detta, forsätter vissla oskyldigt och intala andra som inte riktigt hängde med i svängarna där, att det är jag och den andre, som är bovarna. Ett sådant beteende är bland det lägsta jag varit med om, och jag har fan varit med om mycket.

I det inlägget påstås det också att om man vill ifrågasätta saker INOM feminismen (efter att ha uttryckt att man är enig i att alla ska vara jämställda), då vill man söndra "Saken". Mja..... nej. Också det hör till kategorin sektbeteende i mina ögon.

Jag söndrar inga Viktiga Saker, vare sig feminism eller socialism eller andra. Men jag är inte heller blåögt enkelspårig.


(Anledningen till att jag inte kommenterat det inlägget är att det inte är någon idé att hoppa in i en kacklande hönsgård. Där blir man ändå inte hörd, eftersom alla åsikter redan är cementerade och obehöriga med åsikter utöver dem äga ej tillträde.... )



Av Xecute - 21 juli 2010 08:51




 



 

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Juli 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards