xecute

Alla inlägg under juni 2010

Av Xecute - 11 juni 2010 21:18

...är inte ett bröllop egentligen. Det är terror klätt i vitt.

Kungahuset påstår sig vilja hjälpa världens barn. Tänk så många barn som skulle bli hjälpta av de pengar, som istället går till ett totalt ointressant bröllop! Många, många barn skulle slippa våld, droger och svält.

Skicka ut kungaidioterna i verkligheten utan apanage, låt dem leva på existensminimum och låt dem med dessa medel bekosta sitt jävla bröllop själva! Har ni hört Madeleines överklasssnobbstockholmska Stureplansdialekt? Jag vill fan inte att mitt land representeras av en sådan blond snobb som byter designväska varje vecka! Snacka om felplacerade pengar som inte gör någon nytta för Sverige överhuvudtaget!

Resten av kungahuset orkar jag inte ens tänka på just nu... en bunt inavlade idioter... suck.





Av Xecute - 8 juni 2010 20:04

Facebook är en guldgruva för den sociologiintresserade.

Visa mig vilka grupper på facebook en person tillhör, vilka sidor han/hon är fan av, så kan jag ganska lätt placera personen i rätt socialgrupp...

 


  

Den här bilen får väl symbolisera socialgrupp ett....




Det är ytterst sällan man hittar välutbildade människor som medlem i grupper i stil med ALKOHOL… för smarta människor som har råd att avvara några hjärnceller, Alla vi som säger ”kolla här” när vi menar ”lyssna”, Jag är inte så jävla full, de e du som är så jävla nykter!, Jag har varit full med någon i den här gruppen, Vi som älskar Jänkare. V8or,  doften av 98 oktan, däckrök och rock´n roll…!, Bacardi, Alla vi som tycker bensin luktar gott.


  

Gissa vilken grupp...



Åt andra hållet är det ytterst sällan man hittar människor från socialgrupp tre i grupper som dessa: Xxx till riksdagen 2014, satsa på biblioteken!, Decor Maison, På egna meriter, Jag ska rösta!, Jag lovar att aldrig hålla tyst när någon i min närhet säger något rasistiskt.


Det är lättast att skilja ut grupp tre, eftersom de även brukar posta kommentarer som handlar om att de varit jättefulla, eller är så bakis så de inte kan gå till jobbet dagen efter.


  




Brittan - ger White trash ett känt ansikte.

 

Medelsvenssons skriver inte sällan om husrenoveringar, städning och GeKås eller andra liknande shoppingparadis. Semestrar på Gran Canaria  - samma ställe varje år - är ett annat kännetecken.


  

Glada medelsvenssons...




I socialgrupp ett handlar det mycket om karriären, möten, åsikter och media.

Ja, det är kul – tycker jag i alla fall. Oftast späds mina fördomar på, men ibland får de sig faktiskt en törn.   

 

 

 

 

 

 

Av Xecute - 8 juni 2010 09:18

Om det inte vore för familjen... suck, jag saknar Köpenhamn!







Spaendt op til li´r!


Ja, jag är stolt över att till hälften vara dansk. Danskar har mer sällan pinnar uppkörda i röven än svenskar. Danskar i gemen är mer avslappnade och inte så jäkla pk hela tiden.


Och så talar de så vackert. Det finns ju inget gulligare än danska tonårsbrudar som sitter på bussen och kvittrar på danska.   




Av Xecute - 7 juni 2010 22:38

Idag var vi tjejer i familjen själva hemma halva dagen, och femåringen fick bestämma. Och då blir det alltid mer eller mindre glamouröst, och alltid pannkaka till lunch.   

Hon valde örhängen och hårpynt till mig, som lydigt lade en fet makeup och drog på mig högklackat. Sedan var det hennes tur att bli sminkad, som en prinsessa förstås. Och så målade vi våra naglar.. och så satte vi på oss rosa kläder. Men nej, jag hade inte klänning - hon fick nöja sig med att min tröja var rosa...

Hon fick borsta mitt hår *aj* och vi snyggade även till tvååringen så gott det gick (hon är en kladdmaja som även avskyr hårborstar). Sedan gav vi oss iväg på en skön cykeltur tillsammans alla tre, looking pretty fabulous!   

Av Xecute - 4 juni 2010 18:26

Skål och välkomna till dagens blogginlägg! Jag tänkte ta tillfället i akt att spy galla över alkoholister! 




Alkoholister. Jag avskyr verkligen alkoholister!

(Och här storknar några och slutar läsa, för att istället direkt kommentera vilken känslokall människa jag är... ni som känner för att göra det, don´t. Det rinner av som vattnet på en gås.)


Är alkoholism en sjukdom? Ja.

Är det synd om alkoholister? Nej.

Alkoholism är en sjukdom som är full av självinsikt. Alla alkoholister vet att de dricker för mycket (och här vill några skriva att jag har fel...) Alla alkoholister vet att de är beroende och att de borde sluta dricka. Till och med de mest puckade idioter som tycker att det är skitballt att vara drängfulla, vet att man kan bli beroende av alkohol och att man dricker för mycket och/eller för ofta om man gör det mer än någon gång i veckan.




Alla människor kan lägga ner vilket beroende som helst. Om människan vill. Det är inte omöjligt, och för just alkoholister finns det en mängd ställen att vända sig till att få hjälp.


Det är inte ett dugg politiskt korrekt att skriva detta. Men det är inte desto mindre sant.

Tro mig, jag vet vad jag talar om. Mina erfarenheter av alkoholister och alkoholism är för privata för att jag ska flasha dem här, så ni får nöja er med den informationen; jag VET vad jag talar om. Så strunta i att skriva långa kommentarer om att jag inte vet vad alkoholism är och blablabla.

 

I det senaste numret av Läkartidningen finns en lång och ingående artikel om problemen kring alkohol. Man konstaterar att Sverige inte längre sticker ut, utan nu har lika hög alkoholkonsumtion som resten av europa. Särskilt kvinnors alkoholkonsumtion har ökat under den senaste tioårsperioden, och det här hänger ihop med inträdet i EU.

Vi dricker helt enkelt mer "kontinentalt" nu för tiden. Vin och öl, after work, till maten.

Alkoholism handlar ju inte om mängden alkohol, utan om ett beteende.




Utöver att jag verkligen avskyr alkoholister, så tycker jag att folk som dricker sig drängfulla är idioter. Vad är det roliga med att vara aspackad? Vad är det roliga med att spy, krypa hem och inte minnas dagen före? Eller att vara ett pain in the ass för omgivningen på grund av fyllan?


Nej, "körkort" tycker jag skulle vara en god idé. Alkohol är en drog, hur accepterad den än är och alldeles för många kan inte hantera den. Med fruktansvärda konsekvenser för familjer, för barn.Jag har sett packade föräldrar komma lullande med  barnvagn, på väg till lokala puben. Fy fan! Då rycker det rejält i avtryckarfingret!





"Barns rätt till nyktra föräldrar" - en grupp på Facebook, som kan tyckas vara självklar. Ja, tänk om den gruppen inte behövdes! Av alla alkoholister hatar jag alkisföräldrar mest av alla!

Nej, jag är inte ett dugg nykterist, men jag kan hantera alkohol. Skål, och glad sommar.

Av Xecute - 2 juni 2010 10:19

Till månaden maj: "Jag är glad att du är över, så lämna mig ifred, du är det sista jag behöver och jag orkar inte mer..."  (Mauro Scocco)


Egentligen är ju maj en härlig månad. Det blir grönt och varmt och vackert. Hägg och syren. Blommande buskar.

Den 27:e maj är min mormors födelsedag. Den 28:e maj är min mammas födelsedag. Den 29:e maj är min födelsedag. Det vill säga, vi fyller i generationsordning och vi är kvinnor. Fränt! Lägg sedan till mors dag den 30:e så blir det väldigt mycket tårta.


Men mamma är ju död. Hon dog den 9:e maj 1997. Och imorse dog mormor, efter en vecka på sjukhus. Tre födelsedagar och två dödsdagar är nu samlade i maj och början av juni. 


Nu får jag fira min födelsedag ensam. Det är tjugo år sedan vi började slå ihop våra födelsedagsfiranden. Jobbiga, härliga, sorgliga försommar.



R.I.P Älskade mormor!

240527 - 100602




    

R.I.P Älskade mamma!

500528 - 970509

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards