xecute

Alla inlägg den 4 juni 2010

Av Xecute - 4 juni 2010 18:26

Skål och välkomna till dagens blogginlägg! Jag tänkte ta tillfället i akt att spy galla över alkoholister! 




Alkoholister. Jag avskyr verkligen alkoholister!

(Och här storknar några och slutar läsa, för att istället direkt kommentera vilken känslokall människa jag är... ni som känner för att göra det, don´t. Det rinner av som vattnet på en gås.)


Är alkoholism en sjukdom? Ja.

Är det synd om alkoholister? Nej.

Alkoholism är en sjukdom som är full av självinsikt. Alla alkoholister vet att de dricker för mycket (och här vill några skriva att jag har fel...) Alla alkoholister vet att de är beroende och att de borde sluta dricka. Till och med de mest puckade idioter som tycker att det är skitballt att vara drängfulla, vet att man kan bli beroende av alkohol och att man dricker för mycket och/eller för ofta om man gör det mer än någon gång i veckan.




Alla människor kan lägga ner vilket beroende som helst. Om människan vill. Det är inte omöjligt, och för just alkoholister finns det en mängd ställen att vända sig till att få hjälp.


Det är inte ett dugg politiskt korrekt att skriva detta. Men det är inte desto mindre sant.

Tro mig, jag vet vad jag talar om. Mina erfarenheter av alkoholister och alkoholism är för privata för att jag ska flasha dem här, så ni får nöja er med den informationen; jag VET vad jag talar om. Så strunta i att skriva långa kommentarer om att jag inte vet vad alkoholism är och blablabla.

 

I det senaste numret av Läkartidningen finns en lång och ingående artikel om problemen kring alkohol. Man konstaterar att Sverige inte längre sticker ut, utan nu har lika hög alkoholkonsumtion som resten av europa. Särskilt kvinnors alkoholkonsumtion har ökat under den senaste tioårsperioden, och det här hänger ihop med inträdet i EU.

Vi dricker helt enkelt mer "kontinentalt" nu för tiden. Vin och öl, after work, till maten.

Alkoholism handlar ju inte om mängden alkohol, utan om ett beteende.




Utöver att jag verkligen avskyr alkoholister, så tycker jag att folk som dricker sig drängfulla är idioter. Vad är det roliga med att vara aspackad? Vad är det roliga med att spy, krypa hem och inte minnas dagen före? Eller att vara ett pain in the ass för omgivningen på grund av fyllan?


Nej, "körkort" tycker jag skulle vara en god idé. Alkohol är en drog, hur accepterad den än är och alldeles för många kan inte hantera den. Med fruktansvärda konsekvenser för familjer, för barn.Jag har sett packade föräldrar komma lullande med  barnvagn, på väg till lokala puben. Fy fan! Då rycker det rejält i avtryckarfingret!





"Barns rätt till nyktra föräldrar" - en grupp på Facebook, som kan tyckas vara självklar. Ja, tänk om den gruppen inte behövdes! Av alla alkoholister hatar jag alkisföräldrar mest av alla!

Nej, jag är inte ett dugg nykterist, men jag kan hantera alkohol. Skål, och glad sommar.

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards