xecute

Direktlänk till inlägg 4 juni 2010

Det är inte synd om alkoholister

Av Xecute - 4 juni 2010 18:26

Skål och välkomna till dagens blogginlägg! Jag tänkte ta tillfället i akt att spy galla över alkoholister! 




Alkoholister. Jag avskyr verkligen alkoholister!

(Och här storknar några och slutar läsa, för att istället direkt kommentera vilken känslokall människa jag är... ni som känner för att göra det, don´t. Det rinner av som vattnet på en gås.)


Är alkoholism en sjukdom? Ja.

Är det synd om alkoholister? Nej.

Alkoholism är en sjukdom som är full av självinsikt. Alla alkoholister vet att de dricker för mycket (och här vill några skriva att jag har fel...) Alla alkoholister vet att de är beroende och att de borde sluta dricka. Till och med de mest puckade idioter som tycker att det är skitballt att vara drängfulla, vet att man kan bli beroende av alkohol och att man dricker för mycket och/eller för ofta om man gör det mer än någon gång i veckan.




Alla människor kan lägga ner vilket beroende som helst. Om människan vill. Det är inte omöjligt, och för just alkoholister finns det en mängd ställen att vända sig till att få hjälp.


Det är inte ett dugg politiskt korrekt att skriva detta. Men det är inte desto mindre sant.

Tro mig, jag vet vad jag talar om. Mina erfarenheter av alkoholister och alkoholism är för privata för att jag ska flasha dem här, så ni får nöja er med den informationen; jag VET vad jag talar om. Så strunta i att skriva långa kommentarer om att jag inte vet vad alkoholism är och blablabla.

 

I det senaste numret av Läkartidningen finns en lång och ingående artikel om problemen kring alkohol. Man konstaterar att Sverige inte längre sticker ut, utan nu har lika hög alkoholkonsumtion som resten av europa. Särskilt kvinnors alkoholkonsumtion har ökat under den senaste tioårsperioden, och det här hänger ihop med inträdet i EU.

Vi dricker helt enkelt mer "kontinentalt" nu för tiden. Vin och öl, after work, till maten.

Alkoholism handlar ju inte om mängden alkohol, utan om ett beteende.




Utöver att jag verkligen avskyr alkoholister, så tycker jag att folk som dricker sig drängfulla är idioter. Vad är det roliga med att vara aspackad? Vad är det roliga med att spy, krypa hem och inte minnas dagen före? Eller att vara ett pain in the ass för omgivningen på grund av fyllan?


Nej, "körkort" tycker jag skulle vara en god idé. Alkohol är en drog, hur accepterad den än är och alldeles för många kan inte hantera den. Med fruktansvärda konsekvenser för familjer, för barn.Jag har sett packade föräldrar komma lullande med  barnvagn, på väg till lokala puben. Fy fan! Då rycker det rejält i avtryckarfingret!





"Barns rätt till nyktra föräldrar" - en grupp på Facebook, som kan tyckas vara självklar. Ja, tänk om den gruppen inte behövdes! Av alla alkoholister hatar jag alkisföräldrar mest av alla!

Nej, jag är inte ett dugg nykterist, men jag kan hantera alkohol. Skål, och glad sommar.

 
 
sanna

sanna

4 juni 2010 19:24

det är spännande hur otroligt dålig du verkar vara på att bemöta kritik, att inleda med att skriva vad du TROR alla kanske ska säga till dig, visar ju en form av ganska barnslig rädsla. du har rätt till din åsikt, andra har rätt till sin. jag har blivit uppfostrad med tanken om att försöka inse att det finns en Orsak, till Varför, en person blir missbrukare, och att det handlar om något som skett, en person är inte sin sjukdom, men den har en sjukdom. att tycka synd om alkoholister gör jag inte, men jag lider med dom och funderar ofta på hur det kunde bli sådär, men att se ner på andra känns fruktansvärt konstigt, för vem vet, om ett år kanske det är min bästa vän som sitter på den där parkbänken, eller jag. livets öde är så oförutbestämt. jag har tex. alltid sagt att Om jag blir våldtagen, ska jag skrika, slå, bita, kämpa.. jag blev utsatt för en våldtäkt, och låg där som en död fisk. gjorde ingenting. det är så extremt lätt att ha starka åsikter, och det är inget fel på det, men när man väl befinner sig i en situation, kan ens tankar och liv se helt annorlunda ut. ha det bra och va rädd om dig.

http://www.sannaengstrom.bloggagratis.se

 
anna

anna

4 juni 2010 19:59

de är def inte synd om de..alkoholister har ett val..dvs de kan om de vill sluta supa eller så fortsätter de tills deras lever spricker..

http://www.annsi.bloggplatsen.se

 
Suz

Suz

4 juni 2010 20:18

Klockrent, igen.
Vi delar inte alla åsikter men på många plan är vi lika. Här var ännu ett.

Efter att ha vuxit upp med en sorglig jävla människa (dock inte blodsband tack och lov) som än idag är alkoholist så avskyr jag dessa alkoholister värre än pesten och nej, jag känner INGEN sympati för någon av dem.

Väntar med spänning på den dag då han dör, då ska jag spotta på hans grav!

http://susenknopp.blogg.se

 
Ingen bild

nora

4 juni 2010 20:47

hej kan hålla med om att alcoholism är dumt och det är faktiskt så att man kan sluta bara man får den hjälp man behöver tyvärr erbjuder inte sammhälllet alltid den hjälpen

 
Ingen bild

nora

4 juni 2010 20:50

om du nu inte tycker om alkohollister så gör nogot åt alcolisterna då det finns bara ett sätt och det är att alla i sammhället hjälps åt på nogot sätt

 
Ingen bild

irmelasommarfrid

4 juni 2010 21:54

ja kan säga så här.jag själv en nykter alkoholist med snart 4 och ett halvårs nykterhet.Alkoholen har varit ett helvete för mig att ta mig ur man klälar nästan på väggarna för man har sådant sug första tiden.alkohol hjävulen är ett riktigt monster.Jag är glad över att jag klarade det.Men jag förstår att man kan misslykas när suget blir förstort.Det är inte bara att sluta.Tror att det är många som vill men som inte kan stå emot.jag hade ett rent helvete åren innan och första tiden som nykter.jag håller däremot med dig om att man bör ta sitt ansvar när man har barn.kram irmela.

 
Ingen bild

Scrollan

4 juni 2010 22:57

Har själv erfarenhet av vad spriten kan ställa till med. Har en ingift släkting som INTE kan hantera det alls, personen i fråga blir dessutom riktigt jävla otrevlig å fäller kommentarer hit å dit å letar fel på alla. Är jag tvungen att vara på samma tillställning som den här personen så stannar vi bara så länge som är nödvändigt sen åker vi hem, för det händer oftast nåt trist till sist. Och vem som helst kan drabbas av den här människan! Usch. Jag är heller inte nykterist men jag vet fanimej när det är bra för min del! Maken han dricker inget alls, han finner ingen anledning tycker han. Finns fler som borde upptäcka det kanske.=/ Jag håller med dig helt å fullt i detta.

 
Katarina

Katarina

4 juni 2010 23:18

Jag kan stå bi dig i hatet mot alkoholister när de låter det gå ut över andra.....Finns det något fall när någon övrig inte blir drabbad!? Tyvärr måste folk tillåtas leva sina liv på egna valda vis. Men kom inte och sök förtröstan hos mig sen....
Att tycka synd om är väl mer eller mindre en hjälp till beroendet?! Dessvärre finns det väl nästan lika många medberoende som beroende. Och dem är det lite mer synd om, känner jag......

http://endastgossar.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Bea

5 juni 2010 01:10


Inte för att jag säger emot dig på något vis, men du har MYCKET STARKA åsikter och jag undrar: VARFÖR är du så stark i dina argument?

Finns det någon särskild orsak eller är det bara en allmän åsikt?

Bara undrar...

Ha en fin helg!!! ;)

 
Ingen bild

du

5 juni 2010 10:45

(snälla, läs klart innan du svarar! Jag läste klart ditt!)
Jag tycker att du har delvis rätt. Men EN SAK håller jag inte med om. Och det är att det inte är synd om Allkolister. Eller en del. Men dom flesta dricker för mycket för att dom har jobbigt på nåt sätt, inte vågar självmord, så varför inte dricka? Men det är dumt. DOM GÖR DET FÖR ATT GLÖMMA VAD DOM GÅTT IGENOM!!! Så vi gör fel genom att strunta i dom. (men jag är apsolut ingen expert!)

 
anonym

anonym

5 juni 2010 10:52

Hej "xecute" de är för fan visst synd om alkoholister! De är en sjukdom, det är faktiskt jävligt svårt att sluta! så säg inget! Och som som faktiskt har slutat och tar tex antabus är jätte duktiga som har kunnat sluta,så tänk före du skriver!

http://www.******??Ä***.com

 
anonym

anonym

5 juni 2010 10:54

hihi, jag struntade i att inte skriv en lång kommenter, *asg* ;)

Annars, Gilllar jag din blogg:D

http://www.******??Ä***.com

 
Ingen bild

du

5 juni 2010 11:06

Du det du skrev = "Jag gillar att irritera mig på puckon. Livet skulle bli så grått och trist om jag skulle gå omkring och tycka att allt var så braaaa och alla människor så fiiiinaaa hela tiden. Det är de inte. Det finns MASSOR av idioter out there att ta ut aggro på. Inte bara curlingföräldrar. Remember, även Jesus blev riktigt vrålförbannad på puckon. Jag är som Jesus; snäll och rar och kärleksfull, men med nolltolerans mot idioti"

"Det finns MASSOR av idioter out there att ta ut aggro på". Och du är faktiskt en av dom

"Jesus blev riktigt vrålförbannad på puckon.
Jag är som Jesus; snäll och rar och kärleksfull, men med nolltolerans mot idioti"
Från ditt eget håll.

Jag har faktiskt tagit klipp ur din egen hemsida!!

 
Lollo

Lollo

5 juni 2010 15:57

Min pappa är alkoholist men han mår inte illa va det eller behandlar mig eller min bror illa !!!
Så knip igen käften om du inte vet hur alla alkolister är !! Min pappa är underbar och ställer upp för sin familj ! håller faktiskt med "du" , du sårar folk med sådana inlägg . Och det kanske inte känns så bra med sånna här kommentarer ? Eller så bryr du dig inte. Men innerst inne bryr man sig. Så vill du slippa kommentarer så håll dina inerta tankar för dig själv , dela dem inte med resten av världen tack.
Tack för att du sabbade min dag .

http://myvvord.bloggplatsen

 
Ingen bild

hmmm

5 juni 2010 17:10

jag har en alkoliserade förälder o tycker att du inte vet vad du pratar om, min mamma har varit in o ut på behandlingshem nu i flera år, hon vill sluta men så fort hon kommer ut så e hon tillbaka i sitt gammla liv, det är faktiskt inte så lätt för dom måste ju byta liv totalt o oftast flytta för o klara av de... men när dom varit alkoliserade i så pass lång tid så spelar de ingen roll... för när dom väl flyttar så kommer de en dragning till vissa människor, o oftast tillbaka till alkolisterna igen.. de är ungefär som att vara förälskad, vars du än går o vad du än gör så tänker du på din älskade o du kan inte få honom eller henne ur ditt huvud o du vet att du måste ha honom och att du saknar honom i allt du gör, o sen som många ha sakt redan så beror de oftast på deras förflutna, nått som dom inte kan kontrolera ha hänt o de slutar me sprit.

 
filozophie

filozophie

5 juni 2010 17:43

Håller med och håller inte med, as usual;) men jag tycker verkligen om sättet du uttrycker dig på. Jag hade en vännina som inte kunde sluta dricka, vi gjorde vad vi kunde för att hjälpa och underlätta för henne och hennes familj men när hon glömde sin 6 månaders dotter på krogen sa jag och många med mig upp bekantskapen med henne efter att ha ringt flickans far samt de sociala myndiheterna. Ett av de värsta fallen jag haft oturen att vara med om. Keep up the good work.
Kramen/FiloZophie

http://www.filozophie.bloggplatsen.se

 
Johanna

Johanna

5 juni 2010 21:12

Det verkar som att du precis mött fenomenet alkoholism, din ilska är rent känslomässig. Jag har mött många alkisar under mina dagar, en del är det synd om, andra inte. Det beror helt på vilket öde de har. Att generalisera är enbart fördomsfullt, du ser knappast till den enskilda människan, enbart till det äckliga sjukdomen medför.
Jag försvarar ingen, däremot så har jag både i privat väg, och yrkesmässigt träffat en hop alkoholiserade, samt narkomaner.. det är ingens dröm, tro mig.
De flesta har sig själva att skylla, men har DU någonsin varit i den sitsen där inget hjälper utom ett rus oavsett form? Skulle inte tro det. Därav ditt sätt att döma.
Istället för att spy galla över tragiska människor, räcker du ut din hand när folk mår piss? Se dig om bland dina vänner, är du uppmärksam så kan du säkert räkna till två-tre som kanske dricker lite väl mkt, och inte helt sällan i sin ensamhet. Det kan hända alla, just därför behöver dem folk som bryr sig.

http://ppi.bloggplatsen.se

 
Bea

Bea

6 juni 2010 09:37

Synd och synd.... jag vet inte. Vad jag vet är att missbruk drabbar de närstående i lika hög grad som missbrukaren. Men jag måste ändå säga att ingen planerar att bli missbrukare. Och att det ofta, dock inte alltid, ligger mkt tragik bakom. Alla är inte födda starka. Alla kan inte fixa att ta sig ur på egen hand. Och likt mkt annat så finns det stor skam bakom missbruk. Alla sitter ju inte och hänger på en parkbänk. Många smyger med det - väl medvetna om att om de går ut öppet med det så kan deras karriär el likn vara över. Så jag säger istället: mindre dömande och fler möjligheter till hjälp. På så sätt kan vi nog få fler missbrukare friska från sjukdomen. För barn, äkta hälfter, föräldrar, syskon, vänner, arbetskamrater ska aldrig behöva bli lidande av att ha en alkoholist i sin närhet(som iofs klassas som sjukdom men som i allra högsta grad är självförvållad). Så återigen, synd och synd....jag vet inte. Tragiskt är det i alla fall - oavsett om man ställer sig dömande eller förstående.
Ps. Bea som skrivit inlägg där uppe är inte jag. Jag är alltid "årets mama". :) Ds

http://aretsmama.bloggplatsen.se

 
Xecute

Xecute

6 juni 2010 19:54

Sanna: Det handlar inte om att vara dålig på att ta kritik, utan att försöka minska ner antalet kommentarer, eftersom jag visste att det här inlägget ändå skulle generera en hel del sådana.

I övrigt: Nej, jag har inte nyss stött på fenomenet alkoholism, jag är uppväxt med alkoholister, och har ff ett gäng alkoholister i min närhet som försvårar min vardag. Jag har också själv under en period valt att använda alkoholen som medel för att komma undan en alltför svår verklighet - dvs själv varit alkoholist. Jag skrev i mitt inlägg att jag vet vad jag pratar om, men många verkar ha missat just den meningen.

Lollo, jag rekommenderar dig att aldrig mer gå in på min blogg, utan hålla dig till de menlösa bloggarna om skola och fika istället.

Ingenstans i mitt inlägg skrev jag att jag tror att det är lätt att sluta dricka. Jag vet själv att det är svårt. Men jag håller fast vid att det är ett medvetet val att börja, och att det är ett val att sluta. Jag tycker det är bullshit att missbrukare skyller ifrån sig på att de blir styrda av alkoholen. De tillåter alkoholen att styra - det är skillnad.

Johanna; JA, jag har själv varit i den sitsen. Jag skriver inte utan att ha "något på fötterna". Även du lyckades missa att jag i inlägget skrev att jag vet vad jag talar om.

Till den som kallar sig "du" - jaha? vad vill du få fram? att du inte har en gnutta känsla för humor och ironi? men grattis, du är ju jätteduktig på att klippa och klistra så en talang har du ju i varje fall.

http://xecute.bloggplatsen.se

 
Syster Smisk

Syster Smisk

7 juni 2010 15:48

Kära Execute. Där trampade du både en och annan på tårna! Modigt och bra tycker jag. Jag skriver oxå om alkoholism i mitt senaste inlägg fast på mitt eget elaka sätt. Jag hejar på ditt lag!

http://www.redbanner.wordpress.com

 
Havanna

Havanna

7 juni 2010 23:36

Jag håller med dig till fullo. Alkoholister förstör för alla i sin omgivning men det finns inga det är så synd om som alkoholisterna. De är opålitliga, manipulativa och självömkande.

http://tankarfraninsidan.blogspot.com

 
JAGVILLVARAENFEGANONYMJÄVEL

JAGVILLVARAENFEGANONYMJÄVEL

9 juni 2010 19:13

Jag hatar dig!! Det är visst synd om alla supare och knarkare som får den sjukdomen! De kan ju inte rå för att de blir smittade av knarkar eller suparsjukan! Det är ju inte så att de väljer själva... eller?

http://faktaronny.bloggbaren.booze

 
Xecute

Xecute

9 juni 2010 21:05

OMG, ÄNTLIGEN!!! Som jag har väntat och längtat efter att bli hatad! Som jag har jobbat och svettats här vid datorn för att provocera arslet av folk... och nu, finally - resultat! Tack! TACK! *rörd till tårar*

http://xecute.bloggplatsen.se

 
JAGVILLVARAENFEGANONYMJÄVEL

JAGVILLVARAENFEGANONYMJÄVEL

9 juni 2010 22:15

Varsågod, varsågod..... Hoppas du får knarkinfluensan. Den är påväg har David Icke sagt och han är min morsa (och Syster Smisks sexuella förnedringsobjekt). Snuskigt och okristligt enl mig! Precis som du!! Jag hatar Syster Smisk också, även om det är lite synd om henne då hon lider av alkoholtvångssjukan och röka herbs smittan. Tur att hon skiljde sig från sin äckliga insekt till fru, som var en importfru från Ryssland, för henne hatade jag ännu mer!! Kolla vad arg och hatisk jag blir när jag inte tar min extacymedicin som jag MÅSTE ha! Det betyder att jag MÅSTE ta nåt annat för att lugna ner min sjukdom som flygit på mig likt klamydia igen.... Det blir nog Crack! TACKOCHHEJ!!

http://faktaknarkarn.satansbloggen.crack

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Xecute - 20 mars 2022 19:37

Jag kanske inte bloggar ofta, men när jag bloggar bloggar jag, och då bloggar jag rejält (Edvard Blom)      Hänt sedan sist: Är tillbaka i yrket jag utbildade mig i och jobbade med under många år, bland annat på dåvarande Örebro Kuriren. Där star...

Av Xecute - 22 maj 2019 16:00

Vi kommer alla dit förr eller senare. Vi alla kommer bli föräldralösa. Ingen förälder lever för evigt.  Man kan tycka att det inte är en så stor grej; det händer alla och är en naturlig del av livet. Man föds och man dör. Det är inte konstigt att e...

Av Xecute - 12 juni 2018 20:34

Häromveckan ifrågasatte min äldsta son varför jag haft "så många" pojkvänner. Dels är han ung; fyller snart 18 år, dels är han högfungerande autist och därför i vissa lägen lite fyrkantig. Saker är ofta svarta och vita.  Jag försökte förklara livet...

Av Xecute - 17 februari 2018 22:36

Det slår aldrig fel. Så fort man är riktigt skönt bajsnödig, sådär så man faktiskt ser fram emot att sätta sig på toaletten, ja då hinner man inte mer än börja förrän nästa person knackar desperat på dörren.  "Mamma jag måste kissa!" Det spelar...

Av Xecute - 15 augusti 2016 20:48

Nu måste jag bara! Jag står inte uuuuuuuuuuut längre om jag inte får göra det. Kommentera Gilmore Girls, alltså.   Jag vet, det är en gammal serie. Följde den lite sporadiskt för många år sedan, i början på 2000-talet. Tyckte den var bra, men u...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards