xecute

Alla inlägg den 5 februari 2010

Av Xecute - 5 februari 2010 19:56

Hej och välkomna till dagens lektion. Vi ska tala lite om det fantastiska fenomen som kallas X. Eller ex, om man så vill. De allra flesta har ett eller flera i livets bagage, den där ryggsäcken som bara blir tyngre och tyngre. Framför allt X:en kan väga en hel del. Det beror på vilken typ av X det är man går och kånkar på.

Det finns nämligen tre sorters manliga X: Lättvikt, medelvikt och tungvikt. (eftersom jag inte har någon direkt och personlig erfarenhet av kvinnliga X lämnar jag det ämnet åt någon hugad manlig skribent.)

Vi tar och går igenom dem en i taget.

Lättviktsexet är den absolut behagligaste sorten. De är medgörliga och ganska ofta riktigt timida varelser som inte tvekar att lyda order, även den om att försvinna och aldrig mer visa sig i närheten av planeten Jorden. Är det vad man vill, så hoppar de snällt på nästa raket till Mars. Vill man vara vän så går det också bra. Som vän fixar och trixar de gärna med allt man begär, till exempel den rostiga förgasaren. Dessa X är behändiga, men tyvärr beror detta oftast på att de fortfarande hyser en öm låga och ett hopp om att Ni skall bliva ett igen. Och det förstås, hur kul är det att ha en sådan mjäkig polare egentligen?

 

Medelviktsexet är det mer stuns i. Man bollar inte med honom hur som helst, han skaffar sig snabbt ett eget liv men är schysst och ställer upp när det verkligen behövs. Ett sådant X som det är helt okej att ha barn med. Ber man honom att fara och flyga är man bra dum, för här finns den potentiella superbästisen som man kan prata om allt med – även de senaste erövringarnas för- och nackdelar. Som han kommenterar med expertens kunskap om hur du fungerar och vad du behöver. Naturligtvis gör du samma sak för honom när det är aktuellt.

Men sedan kommer tungviktaren. Exet med stort X.

 

 

  

 

 

Han kan förpesta ditt liv på många olika sätt och i hur många år som helst – särskilt när det är barn med i bilden. Han drar sig inte för utpressning. Han drar sig inte för att manipulera eller förnedra dig (till exempel genom att sprida osanna historier om dig i er gemensamma bekantskapskrets, gärna om hur dålig du är som mamma.) Han drar sig inte för någonting alls, men vill samtidigt inte ha tillbaka dig heller, han vill bara hämnas för att du gjorde slut och knäckte hans manliga stolthet. Och alla medel är tillåtna. Även argument som ”om du låter vår dotter träffa din nye man tänker jag aldrig mer träffa henne, då förlorar hon sin pappa. Det vill du väl inte?”

 

Det finns många undertyper av tungviktaren. Tyvärr vet man aldrig i förväg hur mannen i ens liv kommer att fungera som X - det kan handla om rent schizoida drag inom den människa du just nu älskar. Den mest vänliga, förstående man kan förvandlas till ett missunnsamt monster.

Lösningen är djävulskt enkel: Låt bli att inleda förhållanden med män. Skaffa katt i stället. Män är ändå i grund och botten till för avel. Känner du att du behöver hålla maskineriet igång innan det är dags för barntillverkning, finns det alltid möjligheter till det utan att du behöver bli flickvän eller fru. När klockan i magen börjar ticka, hitta en lämplig man, gör ett barn och återgå snabbt till katten. Ta varken namn eller telefonnummer. Ni äro skepp som mötas i natten. Jollen som kommer om nio månader är du kapabel att klara själv.

 

  

 

 

Ämnet ”Hur lär man katten att massera och laga mat” studerar vi närmare nästa lektion. Nu ska jag göra rent i kattlådan.

Slut för idag, tack för idag.

 

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards