xecute

Alla inlägg den 11 september 2010

Av Xecute - 11 september 2010 23:07


Mycket bra blogg, av en man som inte tillhör "kvinnohatande mansgrupper" (eller manshatande feministgrupper...)


Jämställdhet inkluderar mansfrågor


Ur presentationen:

- Den manliga och kvinnliga könsrollen innehåller bägge stora utmaningar och därför bör jämställdhet handla om bägge könens situation.

 

Ur senaste inlägget:

Ytterligare ett område som togs upp var våld i nära relationer, och hur samhällets bild av familjevåld drabbar män i allmänhet och pappor som är mitt i en vårdnadstvist i synnerhet. En publikfråga nämnde att den internationella forskningen kring våld i nära relationer ger en helt annan bild av situationen än medias och politikens bild, men detta möttes först av skepsis av panelen då man inte själv sett forskningen. Denna skepsis mildrades något då jag specifikt kunde rada upp flera exempel på högkvalitativa forskningsrapporter som beställts av norska, engelska och amerikanska regeringen. Förhoppningsvis rörde detta om i grytan lite grann, och till politikernas försvar så var det ingen utom Vänsterpartiet som ville tala om könsmaktsordningen och “mäns våld mot kvinnor”. Det märktes också att några av dem tagit del av Brå:s senaste rapport om våld i nära relationer som åtminstone till viss del lyfter det faktum att våld är något som bägge könen utöver.

 

Well, läs själva. Ni som törs. Ni som inte är Gudrunister som fanatiskt hävdar att alla som kan se mer än en sida av myntet är emot jämställdhet.

Det är dags att det blir lika tillåtet att diskutera vad kvinnor utsätter män för, som det omvända! Att män förtrycker kvinnor gör det inte legalt att blunda för vbad kvinnor utsätter män för.

Det är dags för att JÄMSTÄLLDHET börjar handla om lika rättigheter för BÅDA könen. Inte bara mer rättigheter åt kvinnor och mindre åt männen.




Av Xecute - 11 september 2010 00:20

Så bra skrivet att jag nästan får andnöd:


Hatar, hatar inte, kan du bestämma dig?

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards